Ohjeita osallistujille

OHJEITA OSALLISTUJILLE

 

Kisakanslia on Kaarlen kentän pääkatsomon eteläpäädyssä.

Avoinna; pe 4.9 klo 16-19, la 5.9 klo 9-17

Parkkialueet ovat Kaarlen kentän pääkatsomon takana olevalla pysäköintialueella ja Rantamaantien varrella Tenniscentterin vieressä olevalla pysäköintialueella.

Jälki-ilmoittatumiset pe 4.9 ja la 5.9. kisakansliaan viimeistään  tunti ennen oman lajin alkua.

Osallistumisen varmistus kisakansliassa on pakollinen.
Osallistuminen varmistetaan viimeistään  tunti ennen lajin alkua.
Numerolaput, joissa on ajanotto-sirutarrat 2 kpl, saa samasta paikasta. Osanotonvarmistuksessa on tarvittaessa esitettävä maksukuitti.

Verryttelyalue on lähtöpaikan läheisyydessä Kaarlen kentällä tai kentän ympäristössä.

Pukuhuoneet
Suihku /sauna miehille ja naisille huoltorakennuksessa. Miehille on myös pukeutumistila A-katsomon alapuolella. Jokainen, joka jättää henkilökohtaista omaisuuttaan pukuhuoneisiin, toimii omalla vastuulla. Varusteiden säilytys vartioidusti varustepusseissa on suositeltavaa A-katsomossa niille varatulla alueella.

Kokoontuminen
Kilpailijoiden on oltava lähtöalueella 10 min. ennen lähdön alkua. Maratonin päälähtö on klo 12:00 ja 5-6 tunnin juoksijain lähtö klo 11.00, yli 6 tunnin juoksijat lähtevät klo 10.00 ja yli 7 tunnin juoksijat lähtevät jo klo 9.00. Puolimaratonin ja kuntokympin lähtö on klo 12:00.

 uR-Time -ajanotto ja rintanumero; Vaasa Maratonilla käytetään uR-Time ajanottojärjestelmää. Kilpailukansliasta osallistumisen varmistuksen yhteydessä jaetaan rintanumero, jonka urheilijan tulee kiinnittää hakaneuloilla riittävän hyvin, että numerolappu pysyy paikallaan koko kilpailun ajan. Rintanumeron takaosassa on liimattuna yksi ajanottosiru. Ajanotto lähtee käyntiin lähtölaukauksesta. Jos kilpailijalla ei ole numerolappua mukana niin ei tule väli- eikä loppuaikoja. Rintanumeroa ei saa peittää eikä taittaa. Rintanumeroja ei tarvitse palauttaa juoksun jälkeen.

Kilpailureitti ja rataprofiili Reitti on melko tasaista sisältäen muutaman pienen korkeuseron. 10,5 km reitistä noin 5 km on asfalttia ja loput kovapintaista hiekkatietä. Reitti on virallisesti mitattu. Maraton juostaan neljänä ja puolimaraton kahtena lenkkinä sekä Kuntokymppi yhtenä lenkkinä. Huom! 2018 uusi reitti on nyt julkaistu.

Turvallisuus otettava huomioon, käytetään juoksussa pääsääntöisesti reitin oikeaa reunaa, varotaan ja otetaan huomioon muita tiellä liikkujia, varsinkin risteyspaikoissa. Reitillä on joitakin kapeita kohtia, kuten Tropiclandialle johtava silta, joten huomioithan sekä takaa- että vastaantulevat kilpakumppanit.

Vastuu
Kaikki osallistuvat omalla vastuulla. Alle 18 vuotiaat huoltajan vastuulla. 
Arvioithan oman terveydentilasi ennen juoksutapahtumaa. Kipeänä ei kannata osallistua.

Huolto
Huoltopisteet sijaitsevat noin 4 km, 8 km ja 10,5 km kohdilla. Huoltopisteet on näkyvissä tarkemmin reittikartalla. Huoltopöydillä ovat tarvikkeet seuraavassa järjestyksessä:
1. omat juomat, rusinat, hedelmäsokeri ja suolakurkku
2. urheilujuoma (Dexal 3,4% sekoitus veteen)
3. vesi.
Lisäksi on mehua Kaarlen kentän huoltopisteessä. Maalissa saa myös banaanin ja jogurttipurkin. Omat juomat jätetään kilometri- ja kilpailunumero merkintöineen tunti ennen oman juoksun starttia, järjestäjän osoittamaan kohteeseen niille varattuihin koreihin. Reitinvarrella olevat huoltopisteet puretaan klo 17.00 jälkeen, joten sen jälkeen täytyy varautua omaan huoltoon. Maalialueen huoltopisteet ovat toiminnassa klo 18.00 saakka.
Kilpailijan tulos voidaan hylätä, jos kilpailijaa on avustettu reitin varrella sääntöjen vastaisesti. (mm. huoltajan tuulisuojaus tai muitten juoksijoitten häirintä jne...)

Keskeyttäminen
Keskeyttäneiden kilpailijoiden tulee ilmoittautua lähimmälle valvojalle tai maalialueen toimitsijalle.

Palkintojen jako ja arvonta
Kaikille osallistujille jaetaan Vaasa Maraton mitali heti maaliin tullessa. Täyden maratonin juoksijat saavat mitalin komeassa kotelossa. Yleisten sarjojen kuusi parasta palkitaan ja kolme eri ikäluokkien parasta juoksun jälkeen aikataulun mukaisesti. kts palkintojaon aikataulua. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan arvontapalkintoja. Arvontapalkintojen voittajien nimet on nähtävillä ilmoitustaululla. Arvontapalkinnot voi noutaa palkintojen jakopaikalta maalialueen läheisyydestä. Maratonin ja puolimaratonin nopeimman ajan saavuttaneille mies- ja naisjuoksijalle on palkintona rahapalkinto. Luokkatuloksen saavuttaneille maratonin ja puolimataonin juoksijoille jaetaan "Bonus" A-luokasta lähtien. Joukkuekilpailuun osallistuneiden joukkueiden kesken arvotaan 2 arvokasta joukkuepalkintoa. Lasten minimaratonilla jaetaan kaikille osallistujille mitalit.

Palkintojen jaon aikataulu nähtävissä ilmoitustaululla.

Ensiapu
Ensiapupiste sijaitsee maalialueen läheisyydessä ja tarvittaessa reitin varrella kilpailun aikana.

Tulokset
Täydelliset tulokset julkaistaan kilpailualueen infotaululla sekä Vasaman internet-sivuilla.