30 vuotta maratonia

 

30. Vaasa-Juhlamaraton kaikenkuntoisille ja kaikenikäisille

Vaasassa on jo 1900-luvun alusta alkaen järjestetty silloin tällöin pitempien juoksumatkojen juoksutapahtumia, kuten 25 km Pilvilammen ympärijuoksu. Vuonna 1985 Vaasan Vasama aloitti säännöllisen vuosittaisen maratontapahtuman järjestämisen. Toiveita oli tullut usealta taholta. Erityisesti juoksun harrastajat halusivat harrastuksensa tueksi Vaasaan oman maratontapahtuman. Näin voitaisiin vuosittain testata kunto ja kisata kavereitten kanssa.

1970-luku ja osin 1980-luvun alku olivat vielä Lasse Virenin, Martti Vainion, Kaarlo Maaningan ja Pekka Päivärinnan aikaa, jolloin kestävyysjuoksu eli voimakasta nousukautta ja juoksu oli hyvässä nosteessa, joten aika oli otollinen oman maratontapahtuman organisoimiseen. Osallistujia tuli järjestäjien yllätykseksi heti alkuun liki 200. Tapahtuman suosio kasvoi vuosittain, ja osallistujamäärät lisääntyivät. Juostavia matkoja ja sarjoja on lisätty siten, että ne palvelisivat kaikenkuntoisia ja- ikäisiä liikunnan harrastajia. Aika paljon on sellaisia osallistujia jotka ovat vuodesta toiseen osallistuneet Vaasa maratonille, josta olemme erittäin kiitollisia.

Maratonin reitti on nopea ja sopivasti vaihteleva. Reitti alkaa Kaarlen kentältä, kulkee Korkeamäen kautta Hartmanin risteykseen, sieltä Suvilahden rantaa pitkin ja kiertää kauniissa Hietalahden puistossa. Kierros on pituudeltaan 10,55 km eli neljännesmaraton, joten se soveltuu hyvin useampaan kertaan kierrettynä myös puolimaratonin ja koko maratonin reitiksi.

30. maratontapahtumaan odotetaan jäälleen runsaasti osallistujia. Palkintoihin on panostettu juhlamaratonin kunniaksi poikkeuksellisen paljon. Kaikki osallistujat saavat upean taidegraafikko Tapani Tammenpään suunnitteleman maratonmitalin, ja täyden maratonin juoksijoille se ojennetaan jopa komeassa rasiassa. Arvontapalkintona on uusi henkilöauto. Yksi onnekas lähtee kotiin voittoautolla!

Vaasa-maraton on siis kaikkien liikunnan harrastajien tapahtuma. Työpaikkojen aktivoimiseksi on kehitelty työpaikkajoukkuekilpailu, joka on saanut hyvän suosion. Kaikkein nuorimmille on ns. minimaraton. Se on kerännyt vuosittain yli 200 osallistujaa, ja siihen voi osallistua maksutta. 30. Vaasa-Juhlamaraton la 6.9. alkaa klo 12.00 lasten minimaratonilla, muut matkat käynnistyvät klo 13.00 Kaarlen kentällä. Maratonista löydät lisää tietoa seuran kotisivuilta;

Tervetuloa tunnelmaan!