Infoa veteraaniurheilutoiminnasta

Veteraaniurheilu on yli 30-vuotiaiden kunto- ja kilpaurheilua yleisurheilussa.

Veteraaniurheilu on liikuntakulttuurin yksi tärkeistä elementeistä. Nykyisin ajatellaan asioista ns. elinkaarikysymyksinä. Urheilussakin voidaan näin ajatella, sillä monen urheiluharrastus alkaa jo ennen kouluikää. Yleisurheilu harrastuksen eri ikävaiheet alkaa sisulisäikäisistä junioreihin siitä aikuisiin ja senioreihin. Urheilla voi eri tasoilla, jos haluaa niin voi kilpailla hyvinkin tavoitteellisesti tai muuten vain harrastella omaksi mielihyväksi vielä elinkaaren loppupäässä. Vanhimmat urheilee jopa 100v. asti.

Veteraaniurheilulla on liikuntaa aktivoiva vaikutus. Liikunta mahdollistaa yhdessä toimimisen, toisen ihmisen kunnioittamisen ja toverihengen luomisen. Liikuntaa harrastavat ihmiset ovat hyvin energisiä, fyysisesti ja henkisesti virkeitä.
Väestömme vanhentuessa yhä kasvavissa vanhemmissa ikäluokissa tällä on tärkeä merkitys, että terveyden ja hyvän toimintakyvyn ylläpito säilyy vielä työelämän loppuvaiheessa ja työelmän jälkeisessä ns. elinkaaren kolmannessa vaiheessa.

Veteraaniurheilua koordinoi SAUL Suomen Veteraaniurheiluliitto ry., jonka toiminta tapahtuu yli 350 jäsenseuran kautta. Näissä seuroissa on yhteensä yli 10 000 veteraaniurheilijaa. Vaasassa Vaasan Vasama on yksi jäsenseura. Se järjestää paikallisesti monenlaisia liikuntatapahtumia myös veteraaneille.

Kesällä 2008 Vasama sai järjestettäväksi SM-veteraanikilpailut ensimmäistä kertaa Vaasassa. Kilpailujen järjestäminen onnistui hyvin, hyvällä rutiinilla vaikka mukana oli ennätysmäärä osallistujia lajeittain 1794. Meillä on perinteitä arvokisojen järjestelyistä.Vaasan Vasama järjestää erilaisia liikuntatapahtumia, joista merkittävin on Vaasa-maratoni. Vaasa-maratoni on järjestetty 35 kertaa. Osallistujamäärät tapahtumaan satamäärin.

Harjoittelu ja kuntoilu ei tarvitse aina olla kilpailuun tähtäävää vaan kuntoilla voi omaan tahtiin tapahtuvaa terveysliikuntaa. Seurassamme toimii vapaamuotoisia ryhmiä joko ohjattuna tai kaverien kesken yhteisä sovittuja liikuntatilaisuuksia. Kilpailujen järjestämisessä ja ryhmien ohjauksessa tarvitaan suuria määriä toimitsijoita erilaisissa toimitsijatehtävissä. Jos sinua kiinnostaa tulla mukaan toimitsijaksi niin aina löytyy sopivia mielekkäitä tehtäviä.

Miten voi päästä mukaan ja saada tietoa toiminnasta? Ota yhteys jaoston jäseniin ja tule rohkeasti mukaan. Yhteystiedot löydät näiltä seuran sivuilta. Jos haluat liittyä seuran jäseneksi ota yhteys [email protected]. Jäsenenä sinulla on mahdollisuus ja oikeus osallistua maksutta seuran tilaisuuksiin ja kilpailuihin, sekä tukea seuran toimintaa.

terv. Ahti Koskinen 040-7244541