Instruktioner för deltagarna

Maraton / Instruktioner för deltagarna

 

Att uppmärksamma i Korona läget

Du deltar endast om du är frisk och symtonfri, deltagande för personer i riskgrupp rekommenderas inte. Undvik nära kontakt, kom ihåg säkerhetsavstånd och undvik vistelse inomhus. Det rekommenderas att alla deltagare använder egen handsprit. Vid Karlsplan har arrangörerna placerat handsprit vid olika inomhus,- och målområdet. Instruktioner på tävlingsplatsen finns på informationstavlan.

Tävlingskansliet

Tävlingskansliet är öppet på fredag ​​2.9 från 16.00 till 19.00 och på lördag 3.9 från 9.00 till 17.00 och ligger vid den södra änden av Karlsplan, utomhus.

Parkeringsplatser

Parkeringsplatserna finns bakom Karlsplans huvudläktare och längs med strandvägen på parkerings området bredvid Tenniscenter.

Anmälan

Anmälning senast 30.08.2022. Vi tar inte emot anmälningar efter 30.08.2022

Bekräftande av deltagande

Bekräftande av deltagande görs i tävlingskontoret och är obligatoriskt.

Deltagandet bekräftas senast en timme före start.

Vid behov måste ett betalningskvitto uppvisas för att bekräfta deltagande.

I samband med bekräftningen fås nummer lappar med tidtagnings-chip tarran.

Vi rekommenderar att du hämtar nummer lappen redan på fredag ​​för att undvika kö.

Avbokning av deltagande

Vi återbetalar endast deltagaravgiften mot läkarintyg och kontoinformation.

Utvärdera din egen hälsa innan tävlingen. Om du är sjuk eller har symtom deltar du inte i tävlingen eller vistas på tävlings platsen.

Om hela evenemanget avbryts på grund av korona, kommer vi att återbetala deltagaravgifterna eller, om du vill, kommer vi att överföra deltagandet till nästa år.

Omklädningsrum och toaletter

Separata toaletter har reserverats för deltagare och arrangörer, där särskild renhet och handhygien måste beaktas. Lokalerna städas av arrangörerna med jämna mellanrum.

Vi hoppas att så många som möjligt kommer till tävlingsplatsen i springdräkter, men särskilt de som kommer längre bort kommer att ha omklädningsrum och duschar i användning i servicebyggnaden. I användning finns också ett omklädningsrum för män under A-läktaren. Säkerhets avstånd måste observeras i omklädningsrummen. Den som lämnar sina personliga tillhörigheter i omklädningsrummen gör det på egen risk.

Förvara vid behov utrustningen i skyddade påsar vid A-läktaren i det område som är reserverat för dem. Följ säkerhetsavståndet vid överlämnande och hämtning av utrustning.

Samling

Tävlande måste vara i startområdet 10 minuter innan start. Även här är det bra att upprätthålla säkerhetsavstånd på 1-2 meter. Strax före avgång samlas man i närheten av startlinjen så att de snabbaste är närmast startlinjen.

Tidtagning

Vasa Marathon använder tidtagnings systemet uR-Time. I samband med bekräftelsen från tävlingskontoret delas nummerlappar ut som man fäster med säkerhetsnålar på bröstet så att lappen hålls på sin plats under hela tävlingen. Ett timingchip finns limmat på baksidan av lappen. Timern startar vid start skottet. Om tävlaren inte har en nummerlappen med kommer det inte att finnas några mellan- eller sluttider. Nummerlappen får inte täckas eller vikas. Nummerlappen behöver inte returneras efter löpningen. Onödig vistelse med nummerlappen på är förbjudet i närheten av mål området.

Tävlings rutt och banprofil

Rutten introducerades 2018 och går längs de vackra strandlinjerna i Vasa. Start- och slutpunkten är fortfarande Vid Karlsplanen. Rutten är ganska plan med några små höjdskillnader. Cirka 5 km från 10,5 km av rutten är asfalt och resten är en hård grusväg. Det finns några smala punkter på rutten, till exempel bron till Tropiclandia, så tänk på bakom liggande och motkommande löpare. Rutten har officiellt mäts.

Maraton körs i fyra och halvmaraton i två lopp och Kuntokymppi i ett lopp.

Rutten på 5 km svänger vid den första servicepunkten.

Användar rättigheter till bilder och videor från evenemanget

Evenemanget kommer också att filmas av arrangörerna. Arrangören har fri tillgång till bilder och videoinspelningar tagna under evenemanget

Säkerhet

Säkerhet måste också beaktas längs vägen. Som regel används ruttens högra kant under löpningen, man uppmärksammar och aktar sig för andra trafikanter, särskilt vid korsningar. Det finns några smala punkter på rutten, till exempel bron till Tropiclandia, så tänk på både efter kommande och mötande löpare.

Ansvar

Alla deltar på egen risk. Under 18-åringar på vårdnadshavarens ansvar.

Utvärdera din egen hälsa innan tävlingen. Det är inte tillåtet att delta eller komma till tävlingsplatsen om du är sjuk.

Servicepunkter

Servicepunkter är belägna på cirka 4 km, 8 km och 10,5 km. Servicepunkter längs rutten är öppna från 12.00 till 17.00 och servicepunkter i målområdet fram till 18:00.

Saltgurkor och russin finns inte på serviceborden på grund av koronan. Fruktsocker serveras under sista loppet i maratonet i serveringsmuggar. Idrottaren får använda egen servicetjänst längs vägen.

Tillbehören vid service pukterna är i följande ordning:

1. Dina egna drycker.

2. Sportdryck (Dexal) 

3. Vatten

Saft finns tillgängligt vid målområdet. Vid målgång får du också banan och en yoghurtburk.

Dina egna drycker lämnas uppmärkta med sträcka och nummerlapp en timme innan egen start i närheten av tävlingskansliet i korgarna reserverade för dem.

Avbrytande av tävling

Avbrytande deltagare måste anmäla sig till närmaste arrangör eller till tävlingskansliet. Avbrytande anmäls inte till tidtagar tältet.

Priser

En maratonmedalj tilldelas alla deltagare.

Pokal till de 3 bästa i serien.

Lotteripriserna. En lista över vinnarna av lotteripriserna kommer att publiceras på anslagstavlan.

Det kommer att finnas kontantpriser för de manliga och kvinnliga löpare som har uppnått den snabbaste tiden för maraton och halvmaraton. Maraton- och halvmaratonlöpare som uppnår ett klassresultat tilldelas en "bonus" från klass A. Vinster och "bonusar" hämtas från tävlingskansliet.

Första hjälpen

Första hjälpen är belägen i närheten av målområdet och vid behov längs rutten under tävlingen.

Resultat

De fullständiga resultaten kommer att publiceras på tävlingsområdets informationstavla och på Vasaman webbplats.

Minimaraton för barn

Minimaraton springs lör 3.9 på Karlsplan, där 7-åringar och yngre springer en varv (400 m) och 8-åringar och äldre två varv (800 m). Starten är 11:00. Medalj- och saft för alla. Du kan registrera dig i förväg från kl. 10 på lördagen på tävlingsplatsen, vid löparbanan nära höjdhopp madrasserna. Ingen deltagaravgift för minimaratonet.

Kiosk

På grund av korona-situationen kommer det inte att finnas någon kioskförsäljning vid evenemanget.