Ohjeita osallistujille

OHJEITA OSALLISTUJILLE

 

Koronatilanteessa huomioitavaa

Vain terveenä ja oireettomana osallistutaan, riskiryhmään kuuluvien osallistumista ei suositella. Lähikontaktien välttäminen, muista turvavälit ja vältetään sisätilojen käyttöä. Suositellaan, että kaikilla osallistujilla on käytössä oma käsidesi. Kaarlen kentällä on järjestäjät varanneet eri sisätiloihin ja maalialueelle käsidesiä. Yleis- ja tarkemmat ohjeet kilpailupaikalla infotaululla.

Kilpailukanslia

Kilpailukanslia on avoinna perjantaina 2.9 klo 16-19 ja lauantaina 3.9 klo 9-17 ja se sijaitsee Kaarlen kentän eteläpäädyssä ulkotiloissa.

Parkkialueet

Parkkialueetovat Kaarlen kentän pääkatsomon takana olevalla pysäköintialueella ja Rantamaantien varrella Tenniscentterin vieressä olevalla pysäköintialueella.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen päättyy 30.08.2022. Emme ota jälki-ilmoittautumisia kilpailupaikalla.

Osallistumisen varmistus

Osallistumisen varmistaminen tehdään kilpailukansliassa ja se on pakollinen.

Osallistuminen varmistetaan viimeistään tunti ennen lajin alkua.

Osanoton varmistuksessa on tarvittaessa esitettävä maksukuitti.

Varmistuksen yhteydessä jaetaan numerolaput, joissa on ajanotto-sirutarrat.

Suosittelemme numerolappujen hakua jo perjantaina jonojen välttämiseksi.

Osallistumisen peruuntuminen

Palautamme osallistumismaksun vain jos toimitat meille lääkärintodistuksen ja tilitiedot.

Arvioithan oman terveydentilasi ennen juoksutapahtumaa. Sairaana tai oireisena ei osallistuta eikä tulla kilpailupaikalle.

Pukuhuoneet ja WC-tilat

Kilpailijoille ja toimitsijoille on varattu erilliset WC-tilat, joissa tulee noudattaa erityistä siisteyttä ja käsihygieniaa. Tilat puhdistetaan järjestäjien toimesta säännöllisin välein.

Toivomme mahdollisimman monia saapumaan kilpailupaikalle juoksuasuissa, mutta etenkin kauempaa tulevilla on pukuhuoneet ja suihkut käytössä huoltorakennuksessa. Miehille on myös käytössä pukeutumistila A-katsomon alapuolella. Pukuhuoneissa tulee noudattaa turvavälejä. Jokainen, joka jättää henkilökohtaista omaisuuttaan pukuhuoneisiin, toimii omalla vastuulla.

Varusteiden säilytys tarvittaessa vartioidusti varustepusseissa A-katsomossa niille varatulla alueella. Huomioikaa turvaetäisyydet varusteiden luovutuksessa ja noudossa.

Kokoontuminen

Kilpailijoiden on oltava lähtöalueella 10 minuuttia ennen lähdön alkua. Myös tässä on hyvä säilyttää turvavälit 1-2 metriä. Vain juuri hetki ennen lähtöä kokoonnutaan lähtöviivan läheisyyteen siten, että kiireisimmät ryhmittäytyy lähtöviivan läheisyyteen.

Ajanotto

Vaasa Maratonilla käytetään uR-Time ajanottojärjestelmää. Kilpailukansliasta osallistumisen varmistuksen yhteydessä jaetaan rintanumero, jonka urheilijan tulee kiinnittää hakaneuloilla riittävän hyvin, että numerolappu pysyy paikallaan koko kilpailun ajan. Rintanumeron takaosassa on liimattuna yksi ajanottosiru. Ajanotto lähtee käyntiin lähtölaukauksesta. Jos kilpailijalla ei ole numerolappua mukana niin ei tule väli- eikä loppuaikoja. Rintanumeroa ei saa peittää eikä taittaa. Rintanumeroja ei tarvitse palauttaa juoksun jälkeen. Numerolapun kanssa maalia-alueen välittömässä läheisyydessä oleskelu on ehdottomasti kielletty.

Kilpailureitti ja rataprofiili

Reitti on vuonna 2018 käyttöön otettu ja se kulkee pitkin Vaasan kauniita rantaviivoja. Lähtö- ja maalipaikkana toimii edelleen Kaarlen kenttä. Reitti on melko tasaista sisältäen muutaman pienen korkeuseron. 10,5 km reitistä noin 5 km on asfalttia ja loput kovapintaista hiekkatietä. Reitillä on joitakin kapeita kohtia, kuten Tropiclandialle johtava silta, joten huomioithan sekä takaa- että vastaantulevat kilpakumppanit. Reitti on virallisesti mitattu.

Maraton juostaan neljänä ja puolimaraton kahtena lenkkinä sekä Kuntokymppi yhtenä lenkkinä.

5 km:n reitti käy kääntymässä ensimmäisellä huoltopisteellä.

Tapahtuman kuvien ja videoidenkäyttöoikeus

Tapahtumassa kuvataan myös järjestäjien toimesta. Järjestäjällä on vapaa käyttöoikeus tapahtuman aikana otettuihin kuviin ja videotallenteihin

Turvallisuus

Turvallisuus on otettava huomioon myös reitin varrella. käytetään Juoksussa käytetään pääsääntöisesti reitin oikeaa reunaa, varotaan ja otetaan huomioon muita tiellä liikkujia, varsinkin risteyspaikoissa. Reitillä on joitakin kapeita kohtia, kuten Tropiclandialle johtava silta, joten huomioithan sekä takaa- että vastaantulevat kilpakumppanit.

Vastuu

Kaikki osallistuvat omalla vastuulla. Alle 18 vuotiaat huoltajan vastuulla. Arvioithan oman terveydentilasi ennen juoksutapahtumaa. Kipeänä ei saa osallistua eikä tulla kilpailupaikalle.

Huolto

Huoltopisteet sijaitsevat noin 4 km, 8 km ja 10,5 km kohdilla. Huoltopisteet reitin varrella ovat toiminnassa klo12.00 - 17.00 ja maalialueen huoltopisteet klo 18.00 saakka.

Huoltopöydissä ei koronan takia ole tarjolla suolakurkkua ja rusinoita. Hedelmäsokeria tarjoillaan vai maratonin viimeiselle kierrokselle annosmukeissa. Urheilija voi käyttää omaa huoltoa/huoltajaa reitin varrella.

Huoltopöydän tarvikkeet ovat seuraavassa järjestyksessä: 1. Omat juomat. 2. Urheilujuoma (Dexal) 3. Vesi. Lisäksi on mehua saatavilla maalialueella. Maalissa saat myös banaanin ja jogurttipurkin.

Omat juomat jätetään kilometri- ja kilpailunumero merkintöineen tunti ennen oman lajin lähtöä kilpailukanslian läheisyyteen niille varattuihin koreihin.

Keskeyttäminen

Keskeyttäneiden kilpailijoiden tulee ilmoittautua lähimmälle toimitsijalle tai kilpailukansliaan. Keskeyttämisiä ei ilmoiteta ajanottoteltalle.

Palkinnot

Kaikille osallistujille jaetaan Maratonmitali.

Pokaalit sarjojen kolmelle parhaalle.

Arvontapalkintoja. Lista arvontapalkintojen voittaneista julkaistaan ilmoitustaululla.

Maratonin ja puolimaratonin nopeimman ajan saavuttaneille mies- ja naisjuoksijoille on rahapalkinnot. Luokkatuloksen saavuttaneille maratonin ja puolimaratonin juoksijoille jaetaan "Bonus" A-luokasta lähtien. Voitot ja ”Bonukset” noudetaan kilpailukansliasta.

Ensiapu

Ensiapupiste sijaitsee maalialueen läheisyydessä ja tarvittaessa reitin varrella kilpailun aikana.

Tulokset

Täydelliset tulokset julkaistaan kilpailualueen infotaululla sekä Vasaman internet-sivuilla.

Lasten minimaraton

Minimaraton juostaan la 3.9 Kaarlenkentällä, jossa 7-vuotiaat ja nuoremmat juoksevat yhden ratakierroksen (400 m) ja 8-vuotiaat ja sitä vanhemmat kaksi kierrosta (800 m). Startti on klo 11.00. Kaikille mitali ja mehutarjoulua.Ilmoittautua voi jo ennakkoon la klo 10.00 alkaen kilpailupaikalla, sisäkentällä korkeushyppypatjojen läheisyydessä. Minimaratonille ei osanottomaksua.

Kioski

Koronatilanteesta johtuen tapahtumassa ei ole kioskimyyntiä.