Vaasa Maraton

KILPAILUKUTSU  (klicka här för svenskspråkig version)

36. Vaasa Maraton 2020 on peruttu ja siirretty seuraavalle vuodelle 4.9.2021

Vaasa Maraton 2020 on päätetty perua kiihtyvän korona tilanteen takia. Toivomme ilmoittautuneilta ymmärrystä tilanteessa, terveys on kuitenkin pääasia.

Ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä sähköpostitse ja heillä on mahdollisuus siirtää osallistuminen seuraavalle vuodelle tai saada rahat takaisin.

 

COVID-19

Koronatilanteesta johtuen aikatauluun ja järjestelyihin kuten esimerkiksi huoltopöydän tarjoiltaviin saattaa tulla muutoksia. Seuraamme ajankohtaisia rajoituksia ja suosituksia ja ilmoittelemme elokuun aikana mahdollisista muutoksista.
Toivomme osallistujilta ymmärrystä näinä poikkeuksellisina aikoina.

Koronatilanteessa huomioitavaa

Vain terveenä ja oireettomana osallistutaan, riskiryhmään kuuluvien osallistumista ei suositella. Lähikontaktien välttäminen, muista turvavälit ja vältetään sisätilojen käyttöä. Suositellaan, että kaikilla osallistujilla on käytössä oma käsidesi. Kaarlen kentällä on järjestäjät varanneet eri sisätiloihin ja maalialueelle käsidesiä. Yleis- ja tarkemmat ohjeet kilpailupaikalla infotaululla.

 

Alustava lähtöaikataulu(saattaa vielä muuttua esimerkiksi koronatilanteesta johtuen)
09:00 Maraton yli 7 tunnin juoksijat
10:00 Maraton yli 6 tunnin juoksijat
11:00 Maraton 5-6 tunnin juoksijat
11:10 Minimaraton (lasten)
12:00 Maraton
13:15 Puolimaraton
13:30 10,5 km, XXL-kymppi
13:45 XXL-5km, Junnu 5-km

 

 IMG 4275 1

 

Sarjat:

Maraton:			M/N yleinen, M/N 40, M/N 50, M/N 60
Puolimaraton:
M/N yleinen, M/N 45, M/N 55, M/N 65
10,5 km:
M/N yleinen
XXL-kymppi:		M/N yleinen
XXL-5km: M/N yleinen
Junnu-5km: T/P 15v, T/P 17v

Huom! XXL-kymppi ja XXL-5km ilman ajanottoa.

 

Osanottomaksun 2020 hintaportaat;    
  13.1 ->5.5 6.5->30.6 1.7->2.9  
XXL-5km 10 € 10 € 10 €  
XXL-kymppi 10 € 10 € 10 €  
10,5km juoksu 15 € 20 € 25 €  
Puolimaraton 25 € 30 € 35 €  
Maraton 25 € 30 € 35 €  
Junnu-5km (15v-17v/T/P) 10 € 10 € 10 €  
XXL-kympin ja 5km; 5 henkilön ryhmä 40€   

 

Ilmoittautuminen päättyy  02.09.2020. Huom! Ei jälki-ilmoittautumisia!

 

 

Kilpailukanslia

Kilpailukanslia on avoinna perjantaina 4.9 klo 16-19 ja lauantaina 5.9 klo 9-17 ja se sijaitsee Kaarlen kentän eteläpäädyssä ulkotiloissa.

Parkkialueet

Parkkialueetovat Kaarlen kentän pääkatsomon takana olevalla pysäköintialueella ja Rantamaantien varrella Tenniscentterin vieressä olevalla pysäköintialueella.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen päättyy 02.09.2020. Koronan takia emme ota jälki-ilmoittautumisia.

Osallistumisen varmistus

Osallistumisen varmistaminen tehdään kilpailukansliassa ja se on pakollinen.

Osallistuminen varmistetaan viimeistään tunti ennen lajin alkua.

Osanoton varmistuksessa on tarvittaessa esitettävä maksukuitti.

Varmistuksen yhteydessä jaetaan numerolaput, joissa on ajanotto-sirutarrat.

Suosittelemme numerolappujen hakua jo perjantaina jonojen välttämiseksi.

Osallistumisen peruuntuminen

Palautamme osallistumismaksun vain jos toimitat meille lääkärintodistuksen ja tilitiedot.

Arvioithan oman terveydentilasi ennen juoksutapahtumaa. Sairaana tai oireisena ei osallistuta eikä tulla kilpailupaikalle.

Koko tapahtuman peruuntuessa koronan takia palautamme osallistumismaksut tai halutessasi siirrämme osallistumisen seuraavalle vuodelle.

Pukuhuoneet ja WC-tilat

Kilpailijoille ja toimitsijoille on varattu erilliset WC-tilat, joissa tulee noudattaa erityistä siisteyttä ja käsihygieniaa. Tilat puhdistetaan järjestäjien toimesta säännöllisin välein.

Toivomme mahdollisimman monia saapumaan kilpailupaikalle juoksuasuissa, mutta etenkin kauempaa tulevilla on pukuhuoneet ja suihkut käytössä huoltorakennuksessa. Miehille on myös käytössä pukeutumistila A-katsomon alapuolella. Pukuhuoneissa tulee noudattaa turvavälejä. Jokainen, joka jättää henkilökohtaista omaisuuttaan pukuhuoneisiin, toimii omalla vastuulla.

Varusteiden säilytys tarvittaessa vartioidusti varustepusseissa A-katsomossa niille varatulla alueella. Huomioikaa turvaetäisyydet varusteiden luovutuksessa ja noudossa.

Kokoontuminen

Kilpailijoiden on oltava lähtöalueella 10 minuuttia ennen lähdön alkua. Myös tässä on hyvä säilyttää turvavälit 1-2 metriä. Vain juuri hetki ennen lähtöä kokoonnutaan lähtöviivan läheisyyteen siten, että kiireisimmät ryhmittäytyy lähtöviivan läheisyyteen.

Ajanotto

Vaasa Maratonilla käytetään uR-Time ajanottojärjestelmää. Kilpailukansliasta osallistumisen varmistuksen yhteydessä jaetaan rintanumero, jonka urheilijan tulee kiinnittää hakaneuloilla riittävän hyvin, että numerolappu pysyy paikallaan koko kilpailun ajan. Rintanumeron takaosassa on liimattuna yksi ajanottosiru. Ajanotto lähtee käyntiin lähtölaukauksesta. Jos kilpailijalla ei ole numerolappua mukana niin ei tule väli- eikä loppuaikoja. Rintanumeroa ei saa peittää eikä taittaa. Rintanumeroja ei tarvitse palauttaa juoksun jälkeen. Numerolapun kanssa maalia-alueen välittömässä läheisyydessä oleskelu on ehdottomasti kielletty.

Kilpailureitti ja rataprofiili

Reitti on vuonna 2018 käyttöön otettu ja se kulkee pitkin Vaasan kauniita rantaviivoja. Lähtö- ja maalipaikkana toimii edelleen Kaarlen kenttä. Reitti on melko tasaista sisältäen muutaman pienen korkeuseron. 10,5 km reitistä noin 5 km on asfalttia ja loput kovapintaista hiekkatietä. Reitillä on joitakin kapeita kohtia, kuten Tropiclandialle johtava silta, joten huomioithan sekä takaa- että vastaantulevat kilpakumppanit. Reitti on virallisesti mitattu.

Maraton juostaan neljänä ja puolimaraton kahtena lenkkinä sekä Kuntokymppi yhtenä lenkkinä.

5 km:n reitti käy kääntymässä ensimmäisellä huoltopisteellä.

Tapahtuman kuvien ja videoidenkäyttöoikeus

Tapahtumassa kuvataan myös järjestäjien toimesta. Järjestäjällä on vapaa käyttöoikeus tapahtuman aikana otettuihin kuviin ja videotallenteihin

Turvallisuus

Turvallisuus on otettava huomioon myös reitin varrella. käytetään Juoksussa käytetään pääsääntöisesti reitin oikeaa reunaa, varotaan ja otetaan huomioon muita tiellä liikkujia, varsinkin risteyspaikoissa. Reitillä on joitakin kapeita kohtia, kuten Tropiclandialle johtava silta, joten huomioithan sekä takaa- että vastaantulevat kilpakumppanit.

Vastuu

Kaikki osallistuvat omalla vastuulla. Alle 18 vuotiaat huoltajan
vastuulla.
Arvioithan oman terveydentilasi ennen juoksutapahtumaa. Kipeänä ei saa osallistua eikä tulla kilpailupaikalle.

Huolto

Huoltopisteet sijaitsevat noin 4 km, 8 km ja 10,5 km kohdilla. Huoltopisteet reitin varrella ovat toiminnassa klo12.00 - 17.00 ja maalialueen huoltopisteet klo 18.00 saakka.

Huoltopöydissä ei koronan takia ole tarjolla suolakurkkua ja rusinoita. Hedelmäsokeria tarjoillaan vai maratonin viimeiselle kierrokselle annosmukeissa. Urheilija voi käyttää omaa huoltoa/huoltajaa reitin varrella.

Huoltopöydän tarvikkeet ovat seuraavassa järjestyksessä: 1. Omat juomat. 2. Urheilujuoma (Dexal) kirkas muki 3. Vesi valkoisessa mukissa. Lisäksi on mehua saatavilla maalialueella. Maalissa saat myös banaanin ja jogurttipurkin.

Omat juomat jätetään kilometri- ja kilpailunumero merkintöineen tunti ennen oman lajin lähtöä kilpailukanslian läheisyyteen niille varattuihin koreihin.

Keskeyttäminen

Keskeyttäneiden kilpailijoiden tulee ilmoittautua lähimmälle toimitsijalle tai kilpailukansliaan. Keskeyttämisiä ei ilmoiteta ajanottoteltalle.

Palkinnot

Kaikille osallistujille jaetaan Maratonmitali.

Pokaaleja emme tänä vuonna jaa tilanteesta johtuen, mutta tämän vuoksi olemme lisänneet arvontapalkintoja viime vuoteen nähden. Lista arvontapalkintojen voittaneista julkaistaan ilmoitustaululla.

Maratonin ja puolimaratonin nopeimman ajan saavuttaneille mies- ja naisjuoksijoille on rahapalkinnot. Luokkatuloksen saavuttaneille maratonin ja puolimaratonin juoksijoille jaetaan "Bonus" A-luokasta lähtien. Voitot ja ”Bonukset” noudetaan kilpailukansliasta.

Ensiapu

Ensiapupiste sijaitsee maalialueen läheisyydessä ja tarvittaessa reitin varrella kilpailun aikana.

Tulokset

Täydelliset tulokset julkaistaan kilpailualueen infotaululla sekä Vasaman internet-sivuilla.

Lasten minimaraton

Minimaraton juostaan la 5.9 Kaarlenkentällä, jossa 7-vuotiaat ja nuoremmat juoksevat yhden ratakierroksen (400 m) ja 8-vuotiaat ja sitä vanhemmat kaksi kierrosta (800 m). Startti on klo 11.00. Kaikille mitali ja mehutarjoulua.Ilmoittautua voi jo ennakkoon la klo 10.00 alkaen kilpailupaikalla, sisäkentällä korkeushyppypatjojen läheisyydessä. Minimaratonille ei osanottomaksua.

Kioski

Koronatilanteesta johtuen tapahtumassa ei ole kioskimyyntiä.

 

 

Vaasa Maraton 2014, (lähde Juoksija, Youtube)


Tervetuloa! 
Tiedustelut / Tulospalvelu 
Toimisto: 040 5297964 s:posti: vaasamaraton@gmail.com

 

På svenska:

36. VASA MARATON 2020 är inställt

 

Vasa Maraton 2020 har inhiberats på grund av den rådande situationen med ökade coronafall. Vi hoppas de anmälda har förståelse för situationen, eftersom hälsan går först.

De anmälda ombeds ta kontakt via mail och har möjlighet att flytta anmälan till följande år eller få pengarna tillbaka.

 

Att uppmärksamma i Korona läget

Du deltar endast om du är frisk och symtonfri, deltagande för personer i riskgrupp rekommenderas inte. Undvik nära kontakt, kom ihåg säkerhetsavstånd och undvik vistelse inomhus. Det rekommenderas att alla deltagare använder egen handsprit. Vid Karlsplan har arrangörerna placerat handsprit vid olika inomhus,- och målområdet. Instruktioner på tävlingsplatsen finns på informationstavlan.

Tidsscema:

 

09:00 Maraton mer än 7 timmar
10:00 Maraton mer än 6 tunnin timmar
11:00 Maraton 5-6 tunnin juoksijat
11:10 Minimaraton (barn)
12:00 Maraton
13:15 Halvmaraton
13:30 10,5 km, XXL-kymppi
13:45 XXL-5km, Junnu 5-km

 

Klasser:

Maraton:			H/D, H/D 40, H/D 50, H/D 60
Halvmaraton:		H/D, H/D 45, H/D 55, H/D 65
10,5 km: H/D
XXL-kymppi:		H/D
XXL-5km: H/D
Junnu-5km: F/P 15 år, F/P 17 år

XXL-kymppi och XXL-5km utan tidtagning.

Priser 2020    
  13.1 ->5.5 6.5->30.6 1.7->31.8  
XXL-5km 10 € 10 € 10 €  
XXL-kymppi 10 € 10 € 10 €  
10,5km juoksu 15 € 20 € 25 €  
Halvmaraton 25 € 30 € 35 €  
Maraton 25 € 30 € 35 €  
Junnu-5km (15v-17v/F/P) 10 € 10 € 10 €  

XXL-kympin ja 5km; 5 deltagares grupp 40 € 

 

 

 

Anmälning avslutas 02.09.2020. OBS! Inga efteranmälan!

 

 

Tävlingskansliet

Tävlingskansliet är öppet på fredag ​​4.9 från 16.00 till 19.00 och på lördag 5.9 från 9.00 till 17.00 och ligger vid den södra änden av Karlsplan, utomhus.

Parkeringsplatser

Parkeringsplatserna finns bakom Karlsplans huvudläktare och längs med strandvägen på parkerings området bredvid Tenniscenter.

Anmälan

Anmälning senast 02.09.2020. På grund av Korona tar vi inte emot anmälningar efter 02.09.2020

Bekräftande av deltagande

Bekräftande av deltagande görs i tävlingskontoret och är obligatoriskt.

Deltagandet bekräftas senast en timme före start.

Vid behov måste ett betalningskvitto uppvisas för att bekräfta deltagande.

I samband med bekräftningen fås nummer lappar med tidtagnings-chip tarran.

Vi rekommenderar att du hämtar nummer lappen redan på fredag ​​för att undvika kö.

Avbokning av deltagande

Vi återbetalar endast deltagaravgiften mot läkarintyg och kontoinformation.

Utvärdera din egen hälsa innan tävlingen. Om du är sjuk eller har symtom deltar du inte i tävlingen eller vistas på tävlings platsen.

Om hela evenemanget avbryts på grund av korona, kommer vi att återbetala deltagaravgifterna eller, om du vill, kommer vi att överföra deltagandet till nästa år.

Omklädningsrum och toaletter

Separata toaletter har reserverats för deltagare och arrangörer, där särskild renhet och handhygien måste beaktas. Lokalerna städas av arrangörerna med jämna mellanrum.

Vi hoppas att så många som möjligt kommer till tävlingsplatsen i springdräkter, men särskilt de som kommer längre bort kommer att ha omklädningsrum och duschar i användning i servicebyggnaden. I användning finns också ett omklädningsrum för män under A-läktaren. Säkerhets avstånd måste observeras i omklädningsrummen. Den som lämnar sina personliga tillhörigheter i omklädningsrummen gör det på egen risk.

Förvara vid behov utrustningen i skyddade påsar vid A-läktaren i det område som är reserverat för dem. Följ säkerhetsavståndet vid överlämnande och hämtning av utrustning.

Samling

Tävlande måste vara i startområdet 10 minuter innan start. Även här är det bra att upprätthålla säkerhetsavstånd på 1-2 meter. Strax före avgång samlas man i närheten av startlinjen så att de snabbaste är närmast startlinjen.

Tidtagning

Vasa Marathon använder tidtagnings systemet uR-Time. I samband med bekräftelsen från tävlingskontoret delas nummerlappar ut som man fäster med säkerhetsnålar på bröstet så att lappen hålls på sin plats under hela tävlingen. Ett timingchip finns limmat på baksidan av lappen. Timern startar vid start skottet. Om tävlaren inte har en nummerlappen med kommer det inte att finnas några mellan- eller sluttider. Nummerlappen får inte täckas eller vikas. Nummerlappen behöver inte returneras efter löpningen. Onödig vistelse med nummerlappen på är förbjudet i närheten av mål området.

Tävlings rutt och banprofil

Rutten introducerades 2018 och går längs de vackra strandlinjerna i Vasa. Start- och slutpunkten är fortfarande Vid Karlsplanen. Rutten är ganska plan med några små höjdskillnader. Cirka 5 km från 10,5 km av rutten är asfalt och resten är en hård grusväg. Det finns några smala punkter på rutten, till exempel bron till Tropiclandia, så tänk på bakom liggande och motkommande löpare. Rutten har officiellt mäts.

Maraton körs i fyra och halvmaraton i två lopp och Kuntokymppi i ett lopp.

Rutten på 5 km svänger vid den första servicepunkten.

Användar rättigheter till bilder och videor från evenemanget

Evenemanget kommer också att filmas av arrangörerna. Arrangören har fri tillgång till bilder och videoinspelningar tagna under evenemanget

Säkerhet

Säkerhet måste också beaktas längs vägen. Som regel används ruttens högra kant under löpningen, man uppmärksammar och aktar sig för andra trafikanter, särskilt vid korsningar. Det finns några smala punkter på rutten, till exempel bron till Tropiclandia, så tänk på både efter kommande och mötande löpare.

Ansvar

Alla deltar på egen risk. Under 18-åringar på vårdnadshavarens ansvar.

Utvärdera din egen hälsa innan tävlingen. Det är inte tillåtet att delta eller komma till tävlingsplatsen om du är sjuk.

Servicepunkter

Servicepunkter är belägna på cirka 4 km, 8 km och 10,5 km. Servicepunkter längs rutten är öppna från 12.00 till 17.00 och servicepunkter i målområdet fram till 18:00.

Saltgurkor och russin finns inte på serviceborden på grund av koronan. Fruktsocker serveras under sista loppet i maratonet i serveringsmuggar. Idrottaren får använda egen servicetjänst längs vägen.

Tillbehören vid service pukterna är i följande ordning:

1. Dina egna drycker.

2. Sportdryck (Dexal) klar Mugg

3. Vatten i en vit mugg.

Saft finns tillgängligt vid målområdet. Vid målgång får du också banan och en yoghurtburk.

Dina egna drycker lämnas uppmärkta med sträcka och nummerlapp en timme innan egen start i närheten av tävlingskansliet i korgarna reserverade för dem.

Avbrytande av tävling

Avbrytande deltagare måste anmäla sig till närmaste arrangör eller till tävlingskansliet. Avbrytande anmäls inte till tidtagar tältet.

Priser

En maratonmedalj tilldelas alla deltagare.

Vi kommer inte att dela ut pokaler i år på grund av situationen, men istället har vi ökat lotteripriserna jämfört med förra året. En lista över vinnarna av lotteripriserna kommer att publiceras på anslagstavlan.

Det kommer att finnas kontantpriser för de manliga och kvinnliga löpare som har uppnått den snabbaste tiden för maraton och halvmaraton. Maraton- och halvmaratonlöpare som uppnår ett klassresultat tilldelas en "bonus" från klass A. Vinster och "bonusar" hämtas från tävlingskansliet.

Första hjälpen

Första hjälpen är belägen i närheten av målområdet och vid behov längs rutten under tävlingen.

Resultat

De fullständiga resultaten kommer att publiceras på tävlingsområdets informationstavla och på Vasaman webbplats.

Minimaraton för barn

Minimaraton springs lör 5.9 på Karlsplan, där 7-åringar och yngre springer en varv (400 m) och 8-åringar och äldre två varv (800 m). Starten är 11:00. Medalj- och saft för alla. Du kan registrera dig i förväg från kl. 10 på lördagen på tävlingsplatsen, vid löparbanan nära höjdhopp madrasserna. Ingen deltagaravgift för minimaratonet.

Kiosk

På grund av korona-situationen kommer det inte att finnas någon kioskförsäljning vid evenemanget.

Välkommen! 
Förfrågningar/Resultatservice 
Kansli: 040 5297964, e-post vaasamaraton@gmail.com